Kom i mål med dit vægttab én gang for alle!

Er du ved at køre surt i vægttabet? Fylder tankerne omkring mad alt for meget i din hverdag? Bliver du frustreret over alle de forbud og restriktioner, du skal leve med for at smide de overflødige kilo? – Så skal du nok til at vælge en anden tilgang til dit vægttabsforløb!

Snak med en coach, der ved hvad du kæmper med

Når 10 kg overvægt pludselig bliver 20 kg!

Hos Vaner for livet møder du i et kostforløb mig – Helene Birk.

Jeg er uddannet personlig træner, kostvejleder, sundheds- vægttabs-, vane- og overspisningscoach og jeg kender alt til at skulle af med overvægt. Før jeg fik børn kæmpede jeg med en overvægt på ca. 10 kilo. Set i bakspejlet kom de relativt nemt af, men så blev jeg gravid og fødte tvillinger og så kom de 10 kilo tilbage – efter fødslen! Og der kom også 10 kilo mere! 20 kilo som pludselig føltes som umuligt at komme af med!

Når jeg sidder og lytter til mine klienters historier, kan jeg nikke genkendende til det meste. Jeg har prøvet alt det med kostplaner, der ikke holder ret længe, da det sjældent er alle måltider, der er problemet og det er for de fleste mennesker ikke hver dag “det går galt”. Jeg ved, hvordan det føles, når hjernen brænder sammen, fordi man hele tiden skal tælle kalorier for ikke at risikere at komme i kalorienoverskud.

Hvordan får man succes med et vægttab?

Når man ønsker et vægttab, er der én ting, der er altafgørende, uanset hvor mange kilo, man ønsker at komme af med. Du er nødt til at være i kalorieunderskud! Indtager du flere kalorier end du forbrænder, så tager du på, indtager du færre kalorier end du forbrænder, så taber du dig! – Det lyder meget simpelt, men det betyder ikke, at det er nemt!

Vi lever i en verden, hvor der stort set hver uge udgives en ny slankekur i diverse ugeblade. Og der er ikke grænser for, hvad du kan forvente at komme til at tabe. Med alle de super banebrydende slankekure, som meget ofte virker som “piece of cake”, så burde der nærmest ikke findes overvægtige mennesker. Men med så meget andet – lyder det for godt til at være sandt, så er det det nok også!

Fælles for alle disse slakekure er, at de fleste taber sig fint i starten, men efter meget kort tid, er det hele tilbage på kroppen igen og meget ofte lidt flere kilo end der er røget.

Det er den her yoyo-vægt eller elevatorvægt, som det også kaldes, vi gerne skal væk fra. Men hvordan gør man så det? Som nævnt før, så handler det om at være i kalorieunderskud, hvis man skal af med overvægten. Derfor er det også fristende at gå til en diætist eller en kostvejleder og få udarbejdet en personlig kostplan til lige præcis det antal kalorier, man har brug for. Og det er også en langt bedre vej at gå, end at arbejde med ugebladsslankekure, der typisk er bygget op på pseudovidenskab. Men stort set ingen mennesker trives med at leve efter en skemalagt plan i længere tid. Og så snart der kommer en dag, hvor du ikke kan overholde kostplanen, vil det typisk udløse en række negative følelser som fx skam og følelsen af at have fejlet (igen)!

Derfor arbejder vi hos Vaner for livet med en anden tilgang til vægttab.

Sidder du ind imellem og tænker:

 • Der må være noget galt med mig
 • Jeg kan bare ikke tabe mig
 • Hvorfor har jeg ikke rygrad som alle de andre?
 • Måske skal jeg bare give op

Så er det altså nogle helt almindelig tanker! Men nej –

 • Der er ikke noget galt med dig!
 • Du kan sagtens tabe dig!
 • Du har en rygrad og den gør præcis det den skal – den holder dig oprejst og er ikke ansvarlig for din vægt!
 • Og du skal ikke give op, hvis DU ønsker at komme af med din overvægt!

En anderledes tilgang til arbejdet med vægttab

Hos Vaner for livet finder du en anden tilgang til vægttab. Her får du ikke en kostplan og du kommer ikke til at tælle kalorier og alt det andet der gør, at et vægttabsforløb bliver svært at leve med og uoverskueligt at holde i længere tid. Og er det er større vægttab du kæmper med, så opnår du ikke et holdbart vægttab på et par måneder!

Hos Vaner for livet tilbydes kostvejledning, hvor vi arbejder med skræddersyede løsninger, der passer til den enkelte! Her er det DIG og DIT liv, der er i fokus og vi tager udgangspunkt i!

Er din overvægt opstået over en længere periode på flere år, har du sandsynligvis tilegnet dig nogle vaner, som er gode til at sørge for, at du er i kalorieoverskud. Det er de vaner, det er vigtigt at du bliver bevidst om, og sammen finder vi ud af, hvordan vi ændrer de vaner og skaber nogle nye vaner, som hænger bedre sammen med det liv, du ønsker dig!

Hvordan kommer jeg i gang?

Du bestemmer selv, om forløbet skal være online kostvejledning via Teams eller Zoom, om det skal klares over telefonen eller om du vil møde fysisk ind på min kontor på Fjeldhammervej 15 i Rødovre. Det er helt op til dig, hvad du har det bedst med. Det er også helt op til dig, hvor mange samtaler, du føler du har behov for. Det er meget individuelt hvor ofte man har brug for at snakke med sin coach og hvor mange samtaler, der er behov for. Derfor modtager du en faktura for hver samtale, så du ikke binder dig for flere samtaler end du har brug for. Du har også mulighed for at købe et klippekort med 3, 6 eller 10 klip til opfølgende samtaler.

Så er du klar til:

 • at leve et liv UDEN forbud?
 • at stoppe med at slå dig selv oveni hovedet hele tiden?
 • at lægge en realistisk og holdbar plan for dit vægttab?
 • ikke at lade dig styre af ligegyldige faktorer?

Så vil jeg meget gerne hjælpe dig!

Du kan ringe til mig og booke en tid til en uforpligtende samtale på tlf: 29 91 80 70

(Samme nummer som min søster virksomhed Body for Life – så bliv ikke forvirret, hvis der bliver sagt Body for Life)

Har du lyst til at få noget mere fysisk aktivitet ind i hverdagen, så skulle du måske tage et kig på min søsterside bodyforlife.dk

Her tilbydes forskellige træningsforløb på små lukkede hold med maks 12 deltagere, hvor ingen andre er tilstede mens I træner.