Kæmper du med at få styr på elevatorvægten? Er du kørt surt i at tælle kalorier og har du lyst til at krølle din kostplan sammen og brænde den? Så er det vist på tide, at vælge en anden retning!

Hvis du i mange år har prøvet at opnå et vægttab, har du formentlig også levet med det vi ofte kalder enten elevatorvægt eller yoyovægt.

Du føler sikkert, at du har prøvet ALT og har gjort ALT det rigtige, der skal gøres for at man taber sig. Og alligevel virker det bare ikke. Måske virker det i perioder, hvor du taber 5-8 kilo, men så går det måske i stå og inden du når at se dig omkring, har du taget 10 kilo på igen.

Du oplever måske også, at det bliver sværere og sværere som årene går. Det der virkede for dig, da du var yngre, det virker ikke rigtigt mere. Og du skal bare kigge på et stykke hvidt brød, så tager du på!

Du har måske søgt hjælp hos kostvejledere, diætister, din læge og/eller en personlig træner. Det er også helt fornuftigt at søge den slags hjælp. Men når det ikke virker på den lange bane, så er det nok fordi du her ofte møder det jeg kalder symptombehandling.

Jeg er selv uddannet både personlig træner og kostvejleder, men jeg kender også selv alt til det med at kæmpe med elevatorvægten, og jeg ved, hvor vigtigt det er at være fysisk aktiv og spise en sund og varieret kost for at nå i mål med sit vægttab. Problemet er bare, hvis vi kun ser på symptomerne.

Jeg ved udmærket godt, hvad der fik min vægt til at stige gennem en del år, så det var nemt nok at forstå, at jeg skulle bare spise 1600 kcal pr. dag og så ville jeg tabe mig. Men hverken jeg eller den diætist, jeg fik hjælp af den gang, kiggede nærmere på det liv jeg levede og der var intet fokus på, hvad der var årsagen til, at jeg spiste som jeg gjorde. Det er vigtigt at have det med i tankerne, at når vi gør noget, som vi egentlig godt ved vi vil fortryde senere, så gør vi det, fordi det i øjeblikket gør noget positivt for os, fx giver os trøst, når vi er kede af det eller ro, hvis vi er stressede. Problemet med at symptombehandle er, at vi aldrig kommer til bundt i problemet. Hvad er egentlig årsagen til, at vi handler som vi gør? For det er jo nemt nok at forstå, at hvis jeg spiser flere kalorier end jeg har brug for, så tager jeg på – men HVORFOR bliver jeg ved med at spise de mængder, når jeg ved, at det ikke hjælper mig? Kan vi blive klogere på, hvad det er for nogle spisevaner vi har, hvorfor de er opstået og lægge en plan for, hvordan vi kommer på rette vej… Så er målet om et varigt vægttab meget mere realistisk.

Og der er derfor, at jeg har videreuddannet mig til sundheds- vægttabs- og vane- og overspisningscoach. For mig er det vigtigt at finde frem til årsagen til problematikkerne frem for blot at symptombehandle.

Du er eksperten i dit liv! Det er derfor vigtigt, at vi får belyst, hvordan dit liv har udviklet sig for at finde frem til årsagen til din overvægt. Når du forstår årsagen og bliver bevidst omkring hvilke vaner du gennem årene har tillagt dig, får sat ord på hvilke tanker du har omkring dig selv som person og om din krop, bliver det nemmere for dig at arbejde med nye vaner, der hjælper dig med at opnå dit ønskede vægttab.

Er du klar til at lægge forestillingerne om at kulhyrdrater er farlige på hylden? Er du klar til at give slip på sort/hvid tankegangen om hvad der er sundt og usundt? Er du klar til at leve et liv, hvor ingen madvarer er forbudt, hvor alt kan indgå i din kost og du stadigvæk kan opnå et vægttab?

Så er jeg klar til at hjælpe dig til et liv uden madstress.

Send mig en email og fortæl mig din historie på helene@vanerforlivet.dk eller ring og tag en snak med mig på tlf: 29918070, så vi kan finde ud af, hvordan vi får dig godt i gang.

Sammen når vi dit mål!